Kağıt toplayıcılarına ikinci operasyon

Haber Merkezi – İstanbul Sancaktepe'de Türkiye’ye kaçak yollarla girdikleri belirtilen kağıt toplayıcısı kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda yabancı uyruklu kağıt toplayıcısı gözaltına alındı. 

DHA’nın haberine göre, Sancaktepe ilçesinde, yabancı uyruklu kağıt toplayıcılarına yönelik 36 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

İş makinalarının da kullanıldığı operasyonda kağıt toplanılan alanlar yıkılarak arama yapıldı. Aramalar sonucunda çekçek arabaları ve diğer malzemelere belediye ekipleri tarafından el konuldu.

Gözaltına alınanlar, üst aramaları ve kimlik tespitinin ardından otobüs ve minibüslere bindirilerek Tuzla Göçmen Toplama Merkezi'ne götürüldü.

Operasyona Sancaktepe polisi ile Sancaktepe Belediyesi zabıta ekipleri katıldı. İşlemleri tamamlanan kişilerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

Valilik yasaklamıştı

İstanbul Ataşehir'de önceki gece de "ülkeye kaçak yollarla girdikleri" gerekçesiyle kağıt toplayıcılarına yönelik 49 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 200'e yakın kağıt toplayıcısı gözaltına alınmıştı.

İstanbul Valiliği 23 Ağustos'ta yaptığı açıklamada atık toplama işleminin çevre ve halk sağlığı sorunlarına neden olduğunu belirterek yasakladığını duyurmuştu.