Dersim'de elektrik ve su kesintileri vatandaşı bezdirdi!

07-09-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim FEDAŞ Su kesintisi Elektrik kesintisi Dersim Belediyesi
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim’de son bir aydır yaşanan elektrik kesintilerine iki gündür devam eden su kesintisinin eklenmesi vatandaşları bezdirdi. Dersim Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kesintinin yaşandığı mahallelere tankerle su verilirken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Dersim’de Fırat EDAŞ bünyesinde çalışan enerji işçileri, yaklaşık bir ay önce “insanca yaşam koşullarının sağlanması” amacıyla önce iş yavaşlatma ardından da grev başlattı. İlgili şirket işçilerin haklarını verme konusunda herhangi bir adım atmazken kent genelinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine de müdahale edilemiyor.

Yaklaşık bir aydır elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntılı günler geçiren vatandaşlar, iki gündür de akmayan sular yüzünden ciddi mağduriyet yaşıyor.

Tankerle su veriliyor

Kent merkezine bağlı Atatürk, Cumhuriyet ve Aktuluk mahallelerine su verilemezken, Dersim Belediyesi itfaiye ekipleri tankerle vatandaşlara su götürmeye başladı.

Belediye tarafından kesintiye ilişkin yapılan açıklamada, FEDAŞ ve diğer kurumlarla görüşmelerin devam ettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Şirket tarafından giderilmeyen elektrik arızaları nedeniyle yaşanan bu sıkıntı maalesef belediyemizi ve halkımızı zor durumda bırakmıştır.

Belediye yetkililerimiz FEDAŞ ve Sendika ile görüşme sağlayarak grevde olan işçilerin haklarının verilmesi ve bir an önce halkımızın mağduriyetinin giderilmesi için görüşme gerçekleştirmiştir.

Bizler belediye olarak üzerimize düşen sorumluluk gereği halkımıza yaşattığımız mağduriyet dolayısıyla halkımızdan özür dileriz.”

Vatandaşlardan belediyeye tepki

Hava sıcaklığının 30 derecelerin üzerinde olduğu kentte Dersim Belediyesi’nin gerekli önlemleri almamasından kaynaklı yaşanan su kesintisi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Sıcaklar altında tankerden doldurdukları suyu evlerine götüren vatandaşlar, belediyenin bu tür durumlar için önceden alması gerektiğini belirterek, banyo, tuvalet gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarını söyledi.

Belediye yetkilileri bugün itibariyle kesintinin olduğu mahallelere su verileceğini belirtti.

Ancak vatandaşlardan şebekedeki klor miktarının artırılmasından ötürü bugün ve yarın verilecek suyu içme suyu olarak kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli