YPS’li Çelenk ve CHP’li Elçi, ‘Filenin Sultanları’ paylaşımı nedeniyle linç yedi

07-09-2023
Etiketler Türkan Elçi Sevilay Çelenk Yeşiller Sol Parti CHP Kadın Voleybol Takımı
A+ A-

Haber Merkezi – Avrupa Şampiyonu olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı kutlayan Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Twitter üzerinden tepkilere maruz kaldı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk de “Filenin Sultanları” diye adlandırılan kadın takımını sosyal medya üzerinden kutladı.

Çelenk paylaşımında, “Voleybolcularımız muhteşem ötesiydi. Büyük bir heyecan yaşattılar. İyi olan ne varsa orada kadınlar var! Bravo” ifadelerini kullandı.

Çelenk’in paylaşımı sosyal medyada yoğun eleştirilere maruz kaldı. Çelenk’in paylaşımına yapılan olumsuz ve hakaret içerikli yorumlar yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi de Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın şampiyonluğunu kutladı ve şair Füruğ Ferruhzad’ın “Kuş ölür sen uçuşu hatırla” şiirini paylaştı.

Türkan Elçi tebrik mesajına gelen yorumlara şu cevabı verdi:

 “Yaptığım bu paylaşımdan ne de çok rahatsız oldunuz. Küfürler gırla. Üstelik utanmadan Kürtçe isimli hesaplardan yazıyorsunuz. Kürt olmadığınız, kimin trolü olduğunuz o kadar belli ki. Kimse yutmaz kusura bakmayın. Gerçek yüzlerini saklayan maskeliler ordusu.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli