Hazine ve Maliye Bakanlığından ‘Mehmet Şimşek’ haberine yalanlama!

07-07-2023
Etiketler Bloomberg Kerim Karakaya Mehmet Şimşek Haberi Yalanlama
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bloomberg’den Kerim Karakaya’nın “Mehmet Şimşek’in bir grup yatırımcı ile toplantısının içeriğine ilişkin haberin” uydurma olduğunu belirtti.

Bakanlık ilgili muhabire haberin doğru olmadığının bildirildiğini fakat yine de “Bakanlık yorum yapmadı” ifadesine yer verildiğini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bloomberg International Londra muhabiri Kerim Karakaya imzası ile dün akşam saatlerinde yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in bir grup yatırımcı ile toplantısının içeriğine ilişkin haberin tüm unsurları masa başı, uydurma bir haberdir.

Aksine; Kur Korumalı Mevduata ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz.” açıklaması yapmıştı.

Ancak, ilgili muhabire haberin yazım sürecinde bilgilerin doğru olmadığını bildirmemize rağmen “Bakanlık yorum yapmadı.” ifadeleri ile gerçek dışı, yalan haberini ısrarla yayımladığı görülmüştür.

Bu çerçevede; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bizzat duymadığınız yönlendirmeli, dedikodu tarzı, masa başı kurgulanan, art niyetli haberlere lütfen itibar etmeyiniz.”

Bloomberg’in haberinde ne denmişti?

Bloomberg’in Kerim Karakaya imzalı haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcılarla buluştuğu özel bir toplantıda KKM’yi (Kur Korumalı Mevduat) “sert bir şekilde eleştirdi.”

Habere göre, KKM için “kötü bir fikirdi” diyen Şimşek, KKM’nin önemli sorunlara neden olacağını ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu / Foto: Arşiv

Ekrem İmamoğlu: Ahmak davası darbe girişimidir

İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen ve kamuoyunda ''ahmak davası'' olarak bilinen davanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katılmak için üçüncü kez dilekçe verdi.