Taksim’de İsrail protestosuna sert müdahale: ‘2 emniyet görevlisi açığa alındı’

07-04-2024
Etiketler Ali Yerlikaya İsrail Taksim Filistin İçin Bin Genç
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen İsrail protestosuyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, "2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir" dedi.

Yerlikaya, Taksim’de ‘Filistin İçin Bin Genç’ aktivistlerinin ‘İsrail ile Ticarete Dur De’ sloganıyla eylem yapmak istemesi ve ardından gençlerin gözaltına alınmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Olayla ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını belirten Yerlikaya’nın bu akşam X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır.

Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir.

Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

İsrail ile ticaretin kesilmesi için Beyoğlu'nda toplanan "Filistin İçin Bin Genç" grubu, eylemde 1'i çocuk 43 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Protesto görüntülerinde polisin gruba sert müdahalede bulunduğu görüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli