YENİLENDİ- Ogün Samast tahliyesinden 23 gün sonra hakim karşısına çıktı, duruşmadan vareste tutuldu

06-12-2023
Etiketler Ogün Samast Dava Adliye Hrant Dink
A+ A-

Haber Merkezi - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’I katleden tetikçi Ogün Samast'ın, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava kapsamında yargılanmaya başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ogün Samast ile diğer tutuklu sanıklar Emniyet Genel Müdürüğü İstihbarat Daire eski Başkanı Ramazan Akyürek, İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve polis muhbiri Erhan Tuncel SEGBİS ile katıldı.

Duruşmada Dink ailesinin avukatları ile sanık avukatları da hazır bulundu.

DHA’nın haberine göre Samast, İstanbul’da görülen duruşmaya Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki adliyeden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Adliyede yoğun güvenlik önlemi alınırken, Samast’ın siyah şapka ve gözlük taktığı görüldü.

Çok sayıda sivil polis ekibi, adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı. Samast adliyeye yürüyerek girdi.

Samast, herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Samast, ikamet adresi olarak Düzköy'deki bir adresi söyledi. İşsiz olduğunu belirten Samast, herhangi bir gelirinin olmadığını ifade etti.

Bu arada Samast'ın eşi de Akçaabat Adliyesi'ndeki duruşma salonuna izleyici olarak katıldı.

Gazetecilerin sorularına cevap vermedi

Duruşmada savunması sorulan Ogün Samast, iddianameyi bugün duruşma başladığında kendisine tebliğ edildiği için inceleyemediklerini ve bu nedenle savunma hazırlayamadığını belirterek süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanık Samast ve avukatına süre verilmesine karar vererek devam eden duruşmadan vareste tuttu.

Bunun üzerine SEGBİS'le bağlandığı duruşmadan ayrılan Samast, Akçaabat Adliyesi'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Samast ve eşi daha sonra otomobille adliyeden ayrıldı.

Duruşmada daha sonra sanık Ali Fuat Yılmazer'in savunması alındı. Tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Cezaevi’nden 15 Kasım’da tahliye edilen Ogün Samast, “FETÖ”ye üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek gerekçesiyle yeniden yargılanıyor.

 

İddianamede Samast hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ogün Samast, gazeteci Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de katletmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli