Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun odasındaki o görüntü ortaya çıktı: ‘Çekileceğim’

06-11-2023
Etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel CHP
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Kurultayı'nda ilk turda Özgür Özel'in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu, odasına çekildi ve kurmaylarına "adaylıktan çekiliyorum" dedi. Kılıçdroğlu’nun etrafındakiler ise "Çekilemezsin, izin vermiyoruz" diye yanıt verdi. O anlar kameralara yansıdı.

CHP'nin Ankara’da gerçekleştirilen 38’in Olağan Kurultayı'nın ilk gününde genel başkanlık seçimleri yapıldı.

İlk oylamada Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmek için sadece 2 oya ihtiyacının olduğunun görülmesi üzerine Kılıçdaroğlu, salondan ayrılarak odasına geçti ve adaylıktan çekileceğini söyledi.

“Çekilemezsin, izin vermiyoruz”

Gazeteci Şaban Sevinç tarafından paylaşılan görüntülerde kurmayları ve destekçilerinin Kılıçdaroğlu'nun etrafını sararak "Çekilemezsin, yarışacağız, kaybedeceksek de ikinci tura katılarak yenileceğiz" dediği görüldü.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak bilinen gazeteci İmambakır Üküş'ün, Kılıçdaroğlu’nun kolunu tutarak “Sakın çekilmeyin, biz izin vermiyoruz’ demiş” dedi.

“Hayır, hayır izin çekilemezsin. Hep bunu yaparak bugüne getirdiniz. Hep yalan dolanla buraya geldiniz. İzin vermiyorum çekilmenize. Mücadele edeceğiz, kaybedeceğiz…” bağırışları kameralara an be an yansıdı.

Kılıçdaroğlu, bu ısrar üzerine ikinci tur oylamaya katılma kararı aldı.

Yapılan ikinci tur oylamada Özgür Özel 812 oy alarak genel başkan seçilirken, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli