İncirlik Üssü'nde ABD ve İsrail protestosu: 'Çocukların öcünü alacağız'

06-11-2023
Rawin Sterk
Rûdaw Grafik
Rûdaw Grafik
Etiketler İncirlik Üssü İHH İsrail Hamas Gazze ABD
A+ A-

Adana (Rûdaw) – İHH’nin İsrail’i ve ABD’yi protesto etmek üzere Adana’daki İncirlik Üssü önünde düzenlemek istediği gösteriye polis TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, ABD’nin Adana’daki İncirlik Üssü’ne dün  çok sayıda aracın bulunduğu konvoy gitti.

Filistin'e destek amacıyla İstanbul'dan yola çıkan "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu", ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü Kanat Komutanlığı'nın konuşlu olduğu Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önünde Hamas yanlısı slogan atmaya başladı.

Sonrasında üsse girmeye çalışan gruba polis, gaz ve tazyikli su sıktı.

Atlı polisler ve çevik kuvvet ekipleri ise grubu dağıtmak için TOMA'larla müdahale etti.

Miting erken bitirildi

Sonrasında İHH Başkanı Bülent Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden “Allah hepinizden razı olsun, kaç gündür bu konvoyla birlikte yollardasınız ve İncirlik’e geldiniz. Burada, güzel bir miting oldu. Allah bizi de bütün Müslüman ülkeleri de bu Amerikan üslerinden kurtarsın. Burada, irademizin dışındaki bazı gruplar farklı eylemlere girdiler. Bu nedenle mitingi bitirmek zorunda kaldık. Keşke bu gruplar bıraksalardı da, biz kendi eylemimizi kendi planlamamız çerçevesinde yapsaydık. Yine de hayırlı olur inşallah" ifadeleriyle mitingi bitirdiklerini bildirdi.

“Amerika’yı kınamak için geldik”

Mitinge katılan Kemal Dinç, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Biz Kudüs Yürekli Gençler olarak buradayız. Buradan sesimizi Amerika’ya, İsrail’e, Ortadoğu’da Müslümanların canına kastetmiş bütün Siyonizme seslenmek istiyoruz” dedi.

Adıyaman’dan katıldığını belirten Ali Demir, “Samsat’tan geliyoruz. Amerika’yı kınamak için Allah rızası için geldik” dedi.

“Çocukların kanının öcünü alacağız”

Cemil Akrep ise “Ben bir Müslüman olarak değil, bir insan olarak geldim. Tüm dünyaya haykırıyorum. Biz Gazze’ye gideceğiz. Gazze’de kanı durduracağız. Çocukların kanının öcünü alacağız” ifadelerini kullandı.

Katıldığı mitingte Rûdaw’a konuşan Sevim Taş, “Ankara’dan geldik. Türkiye’nin dört bir yanından kardeşlerimiz burada. Zalim Amerika ve İsrail’i protesto ediyoruz. Amacımız zulümleri ve ümmet olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırdık” sözleriyle duygularını ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.