TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘Hırsız kozmik odada’

Haber Merkezi - Yeni Şafak gazetesinin bugünkü sayısının birinci sayfasında yer alan ''Hırsız kozmik odada'' başlıklı haberde, “Paralel devlet” olarak adlandırılan Fethullah Gülen Cemaati hakkındaki soruşturmaya değiniliyor.

 

Haberde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 2010 KPSS soruşturma dosyasındaki MASAK raporunun yeni bir skandalı ortaya çıkardığı belirtilerek, şöyle deniliyor:

 

“KPSS soruşturması kapsamında, ÖSYM’nin ‘kozmik oda’sında görevli 3 kişi gözaltına alındı. Hesaplarına yüklü ödeme yapıldığı belirlenen zanlılar, ÖSYM’ye yine çalıntı sorularla yüksek puan alarak girmiş. 3 şüpheliden 2’sinin paralelin ‘ÖSYM imamı’ olduğu belirtiliyor. Son operasyonla birlikte kurumun tüm sınavları şaibeli hale geldi.”

 

Haberde, MASAK uzmanlarının, soruların sızdırıldığı 2010 yılındaki KPSS'de ful çeken ve fule yakın yapan bazı isimlerin, iki şüpheliye ait banka hesaplarına düzenli biçimde ödeme yaptıklarını belirlediği kaydediliyor.

 

PYD’ye ABD ambargosu

 

Bugün gazetesinin manşetinde ise,’PYD’ye silah yok’’ başlıklı haber yer alıyor.

 

Haberde, dün ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) düzenlenen basın toplantısına sinevizyon aracılığıyla katılan ABD'nin İŞİD'e karşı Irak ve Suriye’de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun sözcüsü Albay Steve Warren’ın YPG’ye ilişkin sözleri bulunuyor.

 

Haberde, Warren’ın, bir gazetecinin sorusu üzerine,  Üst düzey bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, ‘’ABD'nin YPG'ye artık silah ve mühimmat vermeyeceğini’’ dediği belirtiliyor.

 

ABD’li komutanın, ‘’Bu durum böyle ise Türkiye ile ilgili başka bir durum ortaya çıkıyor. Buna ne dersiniz?” şeklindeki sorusunan ise şu yanıtı verdiği aktarılıyor:

 

“Artık YPG'ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz. Daha önce havadan balyalar halinde gönderdiğimiz silahlar ve mühimmat, Suriye Arap koalisyonu içindi. Bundan sonra gelecekte yapılacak silah ve mühimmat yardımları incelemeden geçirilmiş, Arapların başını çektiği Suriyeli muhaliflere gidecek. Şu andaki politikamız bu.”

 

HABER BAŞLIKLARI

Posta: Gaza geldiler

Türkiye:  Paralel’de her yol var

Hürriyet:  AB ikiyüzlü

Sabah:  500 bin seçmen PKK zincirini kırdı

Cumhuriyet:  Barış Buzdolabına

Taraf:  Mercedes ciple seçim kutlaması

Zaman:  Diyarbakır’da hem umut hem korku var

Milliyet: 15 yıllık ‘kol’ davası

Güneş:  Hangi günahının bedeli

Star:  1 Kasım manevrası

Birgün:  Yabancılık çekmeyelim diye hemen başladılar