6 kişinin öldüğü Siverek davasının duruşması Aksaray’da görüldü

06-08-2020
Rûdaw
Etiketler Urfa Siverek İzol aşireti Çeltik köyü Kavga Mahkeme
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa’nın Siverek ilçesinde 15 Haziran 2019’da düzenlenen silahlı saldırı sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin davanın duruşması dün Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Siverek’in Çeltik köyünde 15 Haziran 2019 günü arazi anlaşmazlığı nedeniyle düzenlenen silahlı saldırıda Zozan İzol (42), Hakkı İzol (49), Meral İzol (42) ve üniversite öğrencisi Mustafa Serdar İzol (24) öldürüldü. Beş kişinin de yaralandığı olayda Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen (31) ise yaralıları taşıyan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonunda, eski milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu Mehmet Fatih İzol, kardeşleri Bülent İzol, Servet İzol, Cemal İzol ve Cihan İzol ile Mehmet Metin İzol, Mustafa Serdar İzol, Serhat Ferman İzol, Müslüm Abuz, Ferhat Tulay ve Yusuf Rojhat İzol hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, 11 tutuklu sanık hakkında, silahlı kavgada ölen dört kişiye yönelik ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan dörder kez ağırlaştırılmış müebbet, yaralanan beş kişiye yönelik de ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 83’er yıldan 128´er yıla kadar hapis cezası istendi. ‘Cinayeti azmettirmekle’ suçlanan eski milletvekili Zülfükar İzol hakkında ise ‘takipsizlik’ kararı verildi.

Siverek Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gereken duruşma güvenlik gerekçesiyle Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti sanık ve müştekilerin alınan ifadelerini eksik bulup bir sonra celsede hazır bulundurulmaları isteğiyle duruşmayı 6 Ekim 2020 tarihine erteledi.

Anne, babası, yengesi ve kuzenini kaybettiği saldırıya tanıklık eden Dilan İzol, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli destekçilerimiz dava dosyamız bildiğiniz üzere güvenlik zaafiyeti yaşanabilir gerekçesiyle Aksaray'a alındı tabi bizim burdan çıkıp oraya kadar gitmemiz ne kadar güvenli oluyor, orası tartışılır. Davamızın ilk duruşması bugün Aksaray adliyesnde görüldü! Duruşma 6 Ekim tarihine ertelendi! Çünkü sanıklar ve müştekilerin segbis üzerinden alınan ifadeleri eksik bulunup bu sebepten 6 ekim de Aksaray da yapılacak olan duruşmaya tüm tutuklular getirilecektir!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli