HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi

06-07-2021
Rûdaw
Etiketler Ömer Faruk Gergerlioğlu HDP HDP Eş Genel Başkanı
A+ A-

Haber Merkezi – Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) milletvekilliğinin düşürülüp cezaevine gönderilmesiyle ilgili hak ihlali verdiği HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi.

Tahliye haberini sosyal medya hesabında duyuran Salih Gergerlioğlu, “Artık özgür” ifadelerini kullandı.

 

Rûdaw muhabirinin aktardığına göre, Sincan Cezaevi'nden yola çıkan Ömer Faruk Gergerlioğlu az sonra HDP’nin Ankara’daki parti binası önünde basın açıklaması yapması bekleniyor.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu'nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat'ta onaylamıştı.

Yargıtay'ın onama kararı Meclis'e ulaştı ve karar Meclis'te okunarak Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü. Gergerlioğlu, 2 Nisan'da evinde gözaltına alındı ve cezaevine gönderilmişti.

Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı. Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu’nun "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı"nın ihlal edildiğine karar verilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli