Erdoğan: Cumhur İttifakı devam edecek

06-07-2018
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Cumhur İttifakı AK Parti
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı'nı Mecliste devam ettireceğiz" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı’nı devam ettireceklerini söyledi.

 

"Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı'nı Mecliste devam ettireceğiz" diyen Erdoğan, sözlerine şunları ekledi:

 

"Pazartesi günü Cumhurbaşkanı olarak yemin edip inşallah yeni sisteme göre göreve başlıyoruz. Artık yürütme görevini Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil doğrudan Cumhurbaşkanı ifa edecek.

 

Seçimlere katılma oranı yüzde 86,24 gibi gerçekten çok yüksek bir düzeyde gerçekleşti. Buradan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan 50 milyon 68 bin 627 vatandaşımızın her birine şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK'sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz."

 

Erdoğan, Mart 2019’da gerçekleşecek mahalli seçimlere kadar 24 Haziran'ın muhasebesini yapıp gereken adımları atmak durumunda olduklarını ifade etti.

 

24 Haziran'ı doğru analiz etmeyerek gereğini yerine getiremedikleri taktirde her şeyden önce kendi ilke ve geçmişleriyle çelişeceklerini belirten Erdoğan, “Bugüne kadar böyle bir yanlışa hiç düşmedik, bugün de düşmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Erdoğan ayrıca, 2019 Mart'ına kadar belediyeciliğin adını “gönül belediyeciliği seferberliği” olarak koyduğunu vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli