Dar yolda şoför uyudu: 15 ölü (YENİLENDİ)

06-07-2015
Rûdaw
Etiketler Manisa Gölmarmara TIR Kaza
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile süt tankerinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 15 kişi hayatını kaybetti.

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünden, Gölmarmara ilçesine yaprak toplamak için giden tarım işçilerini taşıyan 45 SA 3779 plakalı kamyonet ile Akhisar istikametinden gelen 10 P 8275 plakalı süt tankeri, Haciveliler Mahallesi'nde çarpıştı.

 

Kazada, 13’ü kadın toplam 15 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kazanın, süt kamyonu şoförünün uyumuş olması sonucu yaşanmış olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

 

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise ise süt kamyonu şoförüyle kamyonetten yaralı olarak kurtulan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını öğrendiklerini ifade etti.

 

Kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının gerçekleştiğini, yolun genişletilmesi projesinin ise yıllardır devam ettiğini söyleyen Öz, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını anlattı.

 
Kazada, aynı aileden olan kamyonet sürücüsü Seydi Aydın (52), eşi Ayşe Aydın, 8 aylık gelini Nesrin Aydın, Kezban Uysal ve Azize Kars, hayatlarını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden diğer tarım işçileri ise Nurdane Kaya ve oğlu Burak Kaya (17), Ümmühan ve Zeynep Uysal kardeşler, Yıldız Öztürk, Ayşe Yaşar, Fadime Orhan, Zekiye Çetin, Ümmü Demirkol, ve Zeynep Zengin. 

Kazada yaralanan Gülderen Kılınç (48) ise Manisa Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Gülderen Kılınç’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazaya karışan ve yaralanan süt tankeri şoförünü Ercan İşeli’nin (33) de gözaltına alındığı öğrenildi. 


Hayatını kaybedenler için, köyün mezarlığında yan yana 15 adet mezar kazıldı.

 

Köy meydanında ise Salihli Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

 

Hayatını kaybeden tarım işçileri, ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında son yolculuklarına uğurlanacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli