MSB’den ‘Rojava’ açıklaması: Seçimler tamamen iptal edilmeli

06-06-2024
Rûdaw
Etiketler Rojava Seçim MSB Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) üst düzey bir yetkili, Rojava’da yapılması planlanan ancak bugün ertelenen yerel seçimlere ilişkin, "Bu sözde seçimler tamamen iptal edilmelidir. Böyle bir durumun kabul edilmesi söz konusu olamaz" dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Ankara’da haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı.

Aktürk’ün açıklamalarının ardından bir MSB üst düzey bir yetkilisi Rojava’da yapılmak istenen yerel seçimlere dair soru üzerine, "Konuyla ilgili sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Bakanımız gerekli uyarıları yapmıştır. Bu sözde seçimler tamamen iptal edilmelidir. Böyle bir durumun kabul edilmesi söz konusu olamaz" cevabını verdi.

ABD'den F-16 tedarikindeki son duruma ilişkin de yetkili, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

Ne olmuştu?

Rojava Özerk Yönetimi bugün yaptığı açıklamada 11 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin Ağustos ayına ertelendiğini duyurmuştu. Seçimlerin yapılması kararı daha önce de Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı. ABD'de de seçimler için uygun koşullar olmadığını ifade etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli