DEPREM- Çürük çıkan Dersim Belediyesi binası boşaltıldı

06-05-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Dersim Belediyesi Fatih Mehmet Maçoglu Deprem
A+ A-

Dersim (Rudaw) – Dersim Belediyesi hizmet binası, yapılan performans analizinde depreme dayanıksız çıkınca binadaki birimler başka alanlara taşınmaya başlandı.

Maraş merkezli meydana gelen depremlerden  etkilenen Dersim’de yaşanabilecek depremlere karşı hazırlıklar ve önlemler sürüyor.

Kısa bir süre önce afet bölgesi kapsamına alınan Dersim’de ilgili kurumlar tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

1994 yılında yapılan 1996 yılında hizmete giren Dersim Belediyesi hizmet binası ile İtfaiye Müdürlüğü binasının da depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Performans analizi düşük çıkan İtfaiye Müdürlüğünün taşınma işlemi biterken, belediye hizmet binasındaki taşınma işlemleri devam ediyor.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ilerleyen süreçte şehre yeni ve depreme dayanıklı binalar yapmayı planladıklarını söyledi.

“Hemen hızlı bir şekilde çıkıyoruz”

Belediye binasının taşınması ile ilgili Rûdaw’a açıklamada bulunan Maçoğlu, “Şehirde binalarda performans analizi yapıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlardaki binalarda da bu işlemi yapıyoruz. Binamızda yaptığımız karot ve benzeri çalışmalarda C 12 olarak çıktı. Sınırı 14 ve 14 altındakilerin hemen boşaltılıp yıkılması gerekiyor. Bizler de hemen hızlı bir şekilde çıkıyoruz. Radikal bir karar aldık, çünkü bu bölgede deprem olması halinde yıkıcı binalara yönelik çalışma yürütüyoruz ve halktan da bu çalışmalara yönelik sempati var. İtfaiyemiz C8 çıktı hemen boşalttık, birkaç müdürlük çıkmaya başladı. Yeni yerde yapılacak tadilattan sonra 5 ve 10 gün içinde hepsi binadan çıkacak” dedi.

Dersim Belediyesi binasının taşınma kararının ardından belediye personeli kendi imkanları ile eşyalarını taşımaya başladı.

Dersim Belediyesi Kültür Müdürlüğü Yöneticisi Ali Mükan, “Dersim’de yapılan bu binalar artık eskidiği için bunların yıkılması ve yenilerinin yapılması gerekiyor. Hizmet binamız yeni yapılacağı için biz de buradan garaj ve diğer binalarımıza taşınacağız. Personel ile taşınma işini kendimiz yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli