10 erkek öğrenciyi istismar eden eğitmene 94 yıl hapis istemi

06-03-2024
Etiketler Erkek öğrenci İstismar Alanya
A+ A-

Haber Merkezi - Alanya'da özel bir yurtta kalan 10 erkek öğrenciye taciz ve istismarda bulunduğu iddia edilen eğitmen hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede mağdur öğrencilerin ifadeleri de yer aldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir yurtta eğitmen olarak görev yapan 21 yaşındaki G.R.U.'nun, 2023 yılında 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Bakanlık devreye girdi

Şikayet sonrası ifadesi alınıp, serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulundu.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 21 Kasım 2023'te yeniden gözaltına alınan şüpheli sevkedildiği adliyede tutuklandı.

Hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan şüpheli hakkında mağdur çocukların ifadeleri de yer aldı.

DHA’nın haberine göre, öğrenciler, G.R.U.'nun özel bölgelerine dokunduğunu, müstehcen tekliflerde bulunduğunu, cinsel çağrışım uyandırabilecek oyun oynattığını, kendisine karşı konulduğunda fiziksel şiddet uyguladığını, müstehcen içerikli videolar izletip, o konularda konuştuğunu beyan etti.

Bir başka öğrenci ise ifadesinde, G.R.U.'nun kendisini yatakhaneye götürdüğünü, kimse duymasın diye elektrik süpürgesini açıp istismarda bulunduğunu söyledi.

Kendisini savundu

Öte yandan G.R.U. ise ifadesinde, "Zaman zaman çocuklarla şakalaşmaktayım. Şakalaşma esnasında 'karım' şeklinde söylemde bulunmuştum. Bunu cinsel bir amaçla yapmadım, özel bölgelerine dokunmadım" diyerek kendisini savundu.

G.R.U.'nun cep telefonu incelemesinde, müstehcen internet sitelerine girildiği, müstehcen sosyal medya siteleri ve gruplarına üye olunduğu, sosyal medya üzerinden erkeklerle cinsel içerikli yazışmalar ve fotoğraf paylaşımları olduğu tespit edildi.

Öğrencilerin velileri ise çocuklarının anlattıkları karşısında şok olduklarını dile getirdi.

 Velilerden biri G.R.U.'nun çocuklara her türlü şiddet uyguladığını ve öğrencilerinin psikolojisinin bozulduğunu anlattı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli