Ankara: Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam ediyor

Haber Merkezi- Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam ediyor. PYD/YPG’nin PKK bir parçası olduğu ortaya konuldu” dedi.

 

Pentagon sözcülerinden Albay Robert Manning, ülkesinin Suriye'de IŞİD'le mücadelesinde en önemli müttefiki olan DSG tarafından yürütülen bazı kara operasyonlarına geçici olarak ara verildiğini ifaderek, “Suriye'deki misyonumuzun özü değişmedi... Bu operasyonal duraksama, ana hedefimiz olan IŞİD'den gözümüzü ayırmamıza yol açmayacak” demişti.

 

Manning’in, DSG komutanı Şahin Cilo’yu “General Mazlum” olarak tanımlaması Türkiye’de tartışmalara yol açmıştı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hami Aksoy, “Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam ediyor. PYD/YPG’nin PKK bir parçası olduğu ortaya konuldu” dedi.

 

ABD-Türkiye arasında gerçekleştirilecek çalışma gruplarına ilişkin Aksoy, “Suriye-Menbiç konularının ele alınacağı ilk toplantı 8-9 Mart tarihlerinde Washington’da yapılacak” diyerek, “Fırat Kalkanı ve İdlib bölgesinde 9 farklı noktada 170 bin kişilik kamp kuruluyor” diye konuştu.

 

PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim’in iadesine ilişkin ise Hami Aksoy, "Salih Müslüm hangi ülkede bulunursa bulunsun peşinden koşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.