İmamoğlu ile metro açılışına katılan Akşener meydan okudu: Ahmaklara bakın ahmaklara

06-01-2023
Etiketler Meral Akşener Ekrem İmamoğlu İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dudullu metro hattı açılışına katılarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek verdi.

İmamoğlu’na verilen hapis cezasının kullandığı “ahmak” kelimesi nedeniyle olduğuna dikkati çeken Akşener, “13 bin 500 oy farkını halledemediler, seçimi iptal ettiler. Sonra güzelim İstanbul 828 bin oy farkıyla seçti başkanı. Ahmaklara bakın ahmaklara! Ondan sonra da ahmaklığa ahmaklık deyince kızıyorlar. Hadi ben de dedim. Dokunulmazlığım falan yok. Bekleriz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan 14.5 kilometrelik, 13 istasyondan oluşan Dudullu-Bostancı metro hattının açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

“Yargıyı siyasallaştıranların dimdik karşısındayız”

Genel Başkanlar, törendeki konuşmalarında, hakkında hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İmamoğlu'na desteklerini göstererek iktidara tepki gösterdi.

Davutoğlu konuşmasında, "İmamoğlu'na görevi veren millettir. Bu İstanbulluların iradesidir. Kimse bu iradeyi tanımıyorum diyemez. Saraçhane'de bir ses yükselttik. Yargıyı siyasallaştıranların dimdik karşısındayız. Ne olursa olsun karşısındayız. Dün bir araya geldik başkanlarımızla 10 saat kadar. Onlar ne senaryo yazarlarsa yazsın, milletin kaderinde Altılı Masa var. Evet farklı görüşlerdeniz, farklı partileriz. Ama biz Türkiye'ye ortak bir gelecek, demokrasi inşa etmekte kararlıyız. Dünkü buluşmamızda da İmamoğlu'nun yanında olduğumuzu tekrar gösterdik. Kimse bu milletin iradesine ipotek koyamaz” dedi.

“Birilerini gıcık edeyim mi biraz?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "Bugün buradan bir açılış için beraberiz ama sıradan değil. Birilerini gıcık edeyim mi biraz? İşte bu açılışlara gıcık oldukları için belediye başkanı arkadaşımıza yasak geliyor. Biz bunu değiştireceğiz. O yüzden korkuyorlar. Hem başkanımıza hem Canan Hanım'a çok teşekkür ediyorum. O sandıklara o insanları koymasaydınız, ıslak imzaları almasaydınız böyle olmazdı. 13 bin 500 oy farkını halledemediler, seçimi iptal ettiler. Sonra güzelim İstanbul 828 bin oy farkıyla seçti başkanı. Ahmaklara bakın ahmaklara! Ondan sonra da ahmaklığa ahmaklık deyince kızıyorlar. Hadi ben de dedim. Dokunulmazlığım falan yok. Bekleriz” diye konuştu.

“İmamoğlu'nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu de “İmamoğlu'nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz” diyerek, "Adalet için ortak mücadele etmek zorundayız. Eğer bir kişi halkın oylarıyla seçilmişse, o kişinin hakkını elinden alacak güç ona o yetkiyi verecek güçtür. İmamoğlu'nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Sadece geldikleri gibi gitmeyecekler onları emekli edeceğiz. Adaleti ülkeye ya getireceğiz ya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli