İş insanı Bozkurt, HEDEP'ten Van Büyükşehir'e aday adayı oldu

05-12-2023
Etiketler Şemsettin Bozkurt Van HEDEP Seçim
A+ A-

Haber Merkezi - Vanlı iş insanı Şemsettin Bozkurt, HEDEP’ten Van Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı oldu.

2024 yılının Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimine 5 ay kala Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan BOSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, İş İnsanı Şemsettin Bozkurt, YSK'nın seçim takvimini açıklamasının ardından HEDEP Van İl Binasına giderek resmi başvuruda bulundu.

Dha önce sosyal medyada aday olacağını açıklayan Bozkurt, dün sabah HEDEP il binasına giderek başvuru yaptı.

Başvuru sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 5 ay önce başlattığımız sürecin resmi olarak nihayete erdiği gün oldu. Partimiz HEDEP Van BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EŞBAŞKANLIĞI aday adaylığı başvurumuzu il binasında sorumlu komisyonumuza yaptık.

Eğer ki halkımızdan, delegelerimizden, partililerimizden teveccüh görürsek bu yolculuğu başarılı bir şekilde 8 yıldır süren kayyum zulmü ve geriye gidişi inşallah sona erdireceğiz.

Fakat sonuç her ne olursa olsun ben durduğum yerde durmaya partimizi güçlendirmeye, kent için, önermeye, talep etmeye ve kendimi rahatsız etmeye devam edeceğim. Kentimiz için en hayırlısını en iyisini diliyorum.”

“Bu kent için kendimi borçlu hissediyorum”

Daha önce adaylıkla ilgili Rûdaw’a konuşan Bozkurt belediye başkanlarının belirlenmesi sürecinde partinin dikkatli olması gerektiğini ve kayyumların atanmaması için “devlete bir sebep sunulmaması” gerektiğini kaydetmişti.

Bozkurt, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ben bu kent için kendimi borçlu hissediyorum. Belediyenin yönetilmesi için yeterince tecrübe ve fikre sahip olduğumu düşünüyorum.

Ben projelerimizi uzun süredir paylaşıyorum. Van sevdalısıyım. Ben de adaylığımı açıkladım. Ben kendimi HDP’ye yakın hissediyorum ve HDP’den adaylığımı değerlendirmesini istiyorum.

HDP’nin Şemsettin Bozkurt ismini nasıl karşıladığına bakmasını isterim. Van’da oturan, Van’ın sorunlarını bilen bu konuda tecrübesi olan insan, Van’a iyi hizmeti sunacaktır. Kayyum için devlete imkan vermemek gerekiyor.

HDP, kayyumların atanması konusunda halen de toplumu tatmin edebilecek bir yanıt veremedi ayrıca. Sivil, mahkemelerde davası olmayan ve sanık konumunda olmayan kişilerin aday olmasını istiyoruz. Böyle kişilerin seçilmesi durumunda, devlet de zor durumda kalacaktır ve belediyelere kayyum atamayacaktır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli