Orhan Miroğlu: HDP bu fırsatı da ıskalamasın!

05-11-2022
Etiketler AK Parti HDP Orhan Miroğlu
A+ A-

Haber Merkezi –  AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti’nin HDP’ye yönelik Anayasa ziyaretine ilişkin “Fotoğrafa, ‘Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, 25. Dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti’nin HDP ile görüşmesine ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Görüşmenin fotoğrafını paylaşan Mardinli Kürt siyasetçi, "HDP’nin fırsatı ıskalamaması gerektiğini" söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Fotoğrafa, ‘Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı!

Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi!

Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları,bu defa da ıskalamasın!”

Metiner: AK Parti karar vermeli

AK Parti Eski İstanbul Milletvekili Metiner, AK Parti’nin HDP ile yaptığı görüşmeye dair yaptığı yorumda “AK Parti karar vermeli; HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP’ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…” demişti.

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar ise AK Parti’nin muhakeme yapması gerektiğini söylemişti.

Tayyar, “AK Parti, HDP’ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK’nin siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti-HDP ziyareti

Türkiye Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 2 Kasım’da MHP'nin yanı sıra CHP, İYİ Parti ve HDP’ye başörtü konusunda hazırlanan Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili ziyaret gerçekleştirmişti.

AK Parti’nin HDP’yer yaptığı ziyarette, HDP Sözcüsü Ebru Günay ile HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç yer almıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli