VİDEO - Kılıçdaroğlu'ndan 'anadilde eğitim' yorumu: Tartışıyoruz

05-10-2023
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Etiketler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anadilde eğitim Kürtçe Ders KESK
A+ A-

Haber Merkezi – Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’nin anadilde eğitim sorusuna  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu konuyu biz parti olarak da tartışıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

KESK Başkanı Kurul ise “Bir çocuğu; kendi diliyle düş görmekten, kendi diliyle yazmaktan, okumaktan alıkoymak halihazırdaki insan hakları ihlallerinden birisidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Nejla Kurul'u ziyaret etti.

Toplantı ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Nejla Kurul kameraların karşısına geçerek bir basın açıklaması düzenledi.

Ortak basın açıklamasına Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’nin anadile ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu’nun verdiği cevap damgasını vurdu.

Anadilde eğitime yönelik soruya Kılıçdaroğlu, şu şekilde yanıt verdi:

“Doğrusu isterseniz ben öğretmen değilim. Bu konuyu biz kendi içimizde parti olarak da tartışıyoruz. Bu konuda sadece parti içinde tartışılırken ilgili, bu alanda uzman olan eğitimcilerle ve dünya uygulamalarını da dikkate alarak kendi aramızda tartışıyoruz.”

“Ana dilinde eğitim, Türkiye’yi bölmeyecektir”

Eğitim Sen Genel Başkanı Kurul ise aynı soruya şöyle yanıt verdi:

“Ana dilinde eğitim konusu, bizim çok güncel konularımızdan birisi. Bir çocuğu; kendi diliyle düş görmekten, kendi diliyle yazmaktan, okumaktan alıkoymak halihazırdaki insan hakları ihlallerinden birisidir. Ana dilinde eğitim, Türkiye’yi bölmeyecektir. Aksine birleştirici bir etki yaratacaktır. İktidarların bu konu üzerinden yarattığı kutuplaştırmayı aşmamız, hep birlikte nasıl çok dilli, çok kültürlü, çok yönlü çalışmalar yürüteceğimizi araştırmamız lazım. Bu da konuşarak mümkün olabilecek.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli