CHP Kurultayı başladı

Ankara (Rûdaw) -Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tartışma yaşayan ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 18. Olağanüstü Kurultayı başladı.

 

Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu’nda yapılan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Muharrem İnce aday olarak çıkacak. Böylece, Kılıçdaroğlu ilk kez başka biriyle genel başkanlık yarışına girmiş oldu.

 

Eski genel başkan Deniz Baykal’ın, “kaset skandalı” nedeniyle istifa etmesi üzerine 22-23 Mayıs 2010’daki CHP 33. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu, bu tarihten sonra düzenlenen 3 kurultaya da tek aday olarak katılmıştı.  

 

Kurultayda, kayıtlı 1216 delege, genel başkan ile 60 üyeli Parti Meclisi’ni belirlemek için sandığa gidecek. Kurultay’da ayrıca 3-4 maddelik tüzük değişikliği de yapılacak.

 

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, kurultay öncesi Kılıçdaroğlu ile konuştu. “Ana dilde eğitime yeşil ışık” başlığıyla manşetten verilen haberde şöyle denildi:

 

“CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultay konuşmasının önemli bölümünü demokrasi ve özgürlüklere ayıracak. En önemli mesajı ise Kürt sorunuyla ilgili olacak. Kılıçdaroğlu, ‘Anadilde eğitim konusunda yeni bir süreç başlatacağız. O da şudur: Çocuğun üstün yararını dikkate alarak bu konuyu yeniden ele alıp irdeleyeceğiz’ dedi.”