Türkiye'de Instagram’a erişim engeli kalkıyor mu?

Haber Merkezi - Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de erişim engeli süren sosyal medya platformu Instagram’la ilgili kurumun yetkilileriyle bugün saat 13.00'dte bir araya gelecek.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Bakan Uraloğlu, “Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından attığı taziye mesajlarının Instagram tarafından yayından kaldırılması üzerine BTK platformuna erişim engeli getirildiği belirtiliyordu.

Cuma gününden bu yana erişime kapalı olan Instagram'ın açılması için bugün bir görüşme gerçekleştirilecek.

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bugün saat 13.00'te Instagram yetkilileriyle bir araya geleceğini duyurdu.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Uraloğlu şunları söyledi:

“Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.”