Erdoğan: Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil

05-08-2017
Rûdaw
Etiketler Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Devlet ve parti yönetimimizde de Kürt kardeşlerim var. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil, kim Allah’a daha yakın ise o üstündür” dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı “Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği” kapanış programında konuşan Erdoğan, “Kürtlerin haklarını savunduklarını söyleyenler 7 Haziran’da biraz başarı görünce halkı sokaklara döktü, 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden oldu” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı, “Diyanet’in Doğu ve Güneydoğu’da tedbir almak için geç kaldığını” ifade etti.

 

“Devlet ve parti yönetimimizde de Kürt kardeşlerim var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

 

“Az önce konuşan Bekir Bey (Bozdağ), hükümet sözcüsü, Kürttür. Yozgatlı diye değil sanmayın Kürttür. Mehmet Şimşek bakanımız Kürttür. Eski bakanımız Mehdi Bey Kürttür. Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil, kim Allah’a daha yakın ise o üstündür.”

 

Erdoğan özetle şöyle konuştu:

 

“Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz.

 

İmam Hatip’e tahammül edemediler. Farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemi alt üst edildi. Diğer liselerin mezunlarına sözüm yok. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ işte bu zaafı kullanarak memleketimizin başına bela oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var. Defalarca bu ikazı yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki çalışmalarda çok ama çok geç kalmıştır.

 

Aynı şekilde DEAŞ… Onlarla da çok ciddi mücadelemiz var. İçeride ve dışarıdar. PKK ile aynı şekilde, PYD ile aynı şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz bu can bu bedende olduğu sürece… Aynı örgütlerin istismar araçlarını da ellerinden almamız şart.”

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli