Bekir Bozdağ’dan ‘Öcalan’la görüşme’ açıklaması: Oraya teknik heyetler gider

05-05-2023
Etiketler Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Abdullah Öcalan Görüşme Meral Akşener İddia
A+ A-

Haber Merkezi – Bekir Bozdağ, İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşme iddialarıyla ilgili olarak “Oraya zaman zaman teknik heyetler gider. Böyle bir görevlendirme ile ilgili yapılan çalışmaları çarpıtıyorlar” dedi.

CNN Türk yayınına katılan Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Öcalan ile görüşüyorlar' iddiasına cevaben şu açıklamayı yaptı:

“Yalan söylüyorlar. Ellerinde belge var dedikleri kısımlar oraya zaman zaman teknik heyetler gider. Böyle bir görevlendirme ile ilgili yapılan çalışmaları çarpıtıyorlar. Öcalan ile alakası olmayan çalışmayı, teknik görevlendirmeleri, yazışmaları alıp Öcalan ile görüştüler diye çarpıtıyorlar. O belgelerde ne yazdığını ben biliyorum. Bu bir ahlak meselesi. Orada bir sürü teknik anlamda sorun oluyor. Oraya teknik ekip gidiyor. Bunun Öcalan ile hiç alakası yok. Teknik sorunları gidermek için yapılan şeyler. Kandil açıklama yapıyor, Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz diye. Onlar ne dedi, terör varsa biz yokuz diye. Söylediklerini çiğnemek için bunu söylüyorlar. O hakimin adını açıklayın. O belgeleri yayınlamazlarsa yarın ben bütün basına vereceğim. Yayınlamaları çağrısında bulunuyorum.”

“Şanlıurfa'nın birinci tercihi AK Parti'

Urfa’nın ilk tercihinin AK Parti olduğunu söyleyen Bozdağ, “Şanlıurfa'daki Kürt kardeşlerimizin birinci tercihi AK Parti, Cumhurbaşkanımız Erdoğan. Şanlıurfa'da herhangi bir sorun, sıkıntı yok. Buradaki herkesin birinci partisi AK Parti, cumhurbaşkanı adayı da sayın Erdoğan. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi onların birlik içinde olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“Şimdi Önder'e seslenmek isterim”

CHP’nin HDP ile yan yana fotoğraf çektirmekten korktuğunu söyleyen Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tecrübesi olan biri, CHP'nin kodlarını bilir. Orada cesur bir irade olmadığını en iyi o bilir. Leyla Zanaların, Hatip Diclelere herkes şahit. Yan yana HDP ile fotoğraf çektirmekten korkan CHP şimdi çıkmış şimdi çıkmış taahhütlerde bulunuyor ve açıklamaktan korkuyor.

“Önder biliyor ki Kılıçdaroğlu'nda öyle bir cesaret yok”

Şimdi Önder'e seslenmek isterim, taahhütlerini açıklamayan biri çözüm sürecini başlatma cesaretini gösterebilir mi? Cumhurbaşkanımız milli birlik sürecini başlatırken de biz baldıran zehrini içtik dedi ve öyle yürüttü. Önder biliyor ki Kılıçdaroğlu'nda öyle bir cesaret yok. Kendilerine kapalı kapılar ardında verdiği sözleri Kılıçdaroğlu çıksın açıklasın. HDP, kendi kendilerine cumhurbaşkanımıza duydukları nefreti kamufle etmek için başka başka şeyler söylüyorlar.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli