Abdulkadir Selvi: Halk çare olarak yine de Erdoğan’ı görüyor

05-05-2021
Etiketler Abdulkadir Selvi AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ekomomide yaşanan sorunlar ve işsizliğe ramen halkın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “sorunları çözebilecek kişi” olarak gördüğünü söyledi.

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Türkiye'nin sorunları olduğunu, özellikle ekonomik sorunları ve işsizliğin can yaktığını, uzun süren pandemi kısıtlamalarının ekonomik ve siyasi etkilerinin artmaya başladığını vurgulayarak “Ama daha önemlisi Türkiye kutuplaşıyor. Türkiye geriliyor” dedi.

Bu tablonun AK Parti iktidarı açısından olumsuz olabileceğini kaydeden Abdulkadir Selvi, halkın yine de çözümü AK Parti'den beklediğini, çare olarak Erdoğan'a gördüğünü kaydetti.

Ancak AK Parti'nin beklentileri karşılamaması durumunda halkın başka arayışlara girebileceğiei dair sinyaller verdiğini kaydeden Selvi yeni tarzda bir siyasete ihtiyaç duyulduğunu altını çizdi.

Selvi’nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

 “Şimdi Erdoğan’ın Türkiye kazanımlarının önünü kesmeyi hedefleyen, Türkiye’nin rotasını eski Türkiye’ye çevirmek isteyen muhalefetin Demirel taktiğini izlediğini görüyorum. O nedenle AK Parti’nin, ANAP örneğini iyi incelemesi gerekiyor.

Türkiye’nin sorunları var. Özellikle ekonomi ve işsizlik can yakıyor. Uzun süren pandemi kısıtlamalarının ekonomik ve siyasi etkileri her geçen gün artmaya başladı. Ama daha önemlisi Türkiye kutuplaşıyor. Türkiye geriliyor.

Demokrat Parti’nin “yeter, söz milletindir” dediği, Özal’ın dört eğilimi birleştirdiği, AK Parti’nin erdemli siyaset yürüyüşünü başlattığı dönemlerde değiliz. Ama millet bunalmış durumda.

Millet çözümü yine AK Parti’den bekliyor, çare olarak Erdoğan’ı görüyor. Ama çözüm bulamazsa yeni arayışlara girebileceğinin de sinyalini veriyor.

Erdoğan güçlü bir lider. Türkiye’yi içinde bulunduğu bu durumdan çıkaracak durumda. Çok tartışılan MetroPOLL’ün anketinde bile millet muhalefetin ekonomiyi daha yöneteceğine inanmıyor. Çare olarak Erdoğan’ı görüyor.

TÜrkiye’yi içinde bulunduğu gerilim ortamından çıkaracak yeni bir siyasete, yeni bir tarza ihtiyaç var.

Zamanın ruhu yeni bir siyaset istiyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli