ANTAKYA- ‘İmar afları insanlara mezar oldu’

05-03-2023
Ömer Sönmez
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Antakya İmar Affı
A+ A-

Hatay (Rûdaw) – ‘Medeniyetler şehri’ olarak tanımlanan Antakya, yaşanan depremler sonucu büyük yıkıma uğradı.

Maraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Şartlar yüzünden binlerce yüzbinlerce kişi kenti terk etti.

Antakya’nın Armutlu Mahallesi’nde yaşayan oto galeri sahibi Mehmet Ali Kartal, enkaz altında kalan amcasının cenazesi için enkaz başında. Amcasının cenazesi halen bulunabilmiş değil.

Kartal, ilk iki gün hiçbir devlet yetkilisinin kendilerine yardıma gelmediğini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Kartal, “İlk iki gün kimse gelmedi. Ben enkaz içinde kaldım. Kendi çabalarımla enkaz içinden çıktım. Sonra ailemi ve arkadaşlarımı kurtarmaya gittim. İlk iki gün kendi çabamızla yaşamaya çalıştık. Elektriğimiz yoktu, mazotumuz yoktu” ifadelerini kullandı.

Hatay’daki Güçlü Bahçe sitesi 3 sene önce yapılmış olmasına rağmen tamamen yıkıldı. Dairesi 2-3 milyon liraya satılan site, en az 75 kişiye mezar oldu.

Site sakinlerinden Hakan Dinçer, hükümetin “imar affı” politikasını eleştirdi.

Dinçer, “3 yıllık bir site. 3 yıllık, 10 yıllık, 30 yıllık hiçbir şey ifade etmediğini de gördük. 3 yılda, 5 yılda bir çıkan bu imar afları, halkımızla barışıyoruz yalanları... Bu şekilde barışıyorlar. Gördük, kaç bin kişinin mezarı oldu bu imar afları” dedi.

Deprem sonrası gönüllü arama kurtarma çalışmalarına katılan operatör Mardinli Muahmmed de “Batman’dan geldim. 14 gündür buradayım. Kato iş makinesi operatörüyüm. Elimizden ne gelirse onu yapıyoruz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli