Ankara’dan son Salih Müslim açıklaması

Haber Merkezi- Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya'dan Almaya'ya geçen PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim’e ilişkin, “Nereye giderse gitsin peşini bırakmayacağız. Artık ona rahat yok” dedi.

 

Salih Müslim, Çekya'da gözaltına alındıktan 2 gün sonra serbest bırakılmış ve Berlin'de düzenlenen bir etkinliğe katılmıştı.

 

Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Merkezi çıkışında basına yaptığı açıklamada, Salih Müslim’in iadesi için girişimlerinin olduğunu söyledi.

 

Çavuşoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:

 

“Yarın Sigmar Gabriel ile Almanya'da 14.30 gibi buluşacağız, görüşmelerimizde de gündeme getireceğiz. Bu çabalarımız Çekya ya da Almanya ile sınırlı değildir. Salih Müslüm nereye giderse gitsin peşini bırakmayacağız. Türkiye'de mahkeme kararları var. Türkiye'deki terör saldırılarının sorumlusu olarak tutuklama kararı var. Bu konuda Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, ilgili birimlerimiz Dışişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 

 “Nereye giderse gitsin peşindeyiz” diyen Çavuşoğlu, “O ülkelerden de iade talebinde bulunacağız. Tüm aldığımız kararları, bilgileri aktararak, resmi olarak her ülkeden isteyeceğiz. Artık ona da rahat yok” diye konuştu.

 

Bu arada Ankara, 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Salih Müslim'in iadesine ilişkin Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne müzekkere yazılması kararını Alman yetkililere ilettiği açıklandı.

 

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Salih Müslüm hakkında, Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili 26 Şubat'ta görülen davada 'kırmızı bülten' talebinde bulunmuştu.