DEM Parti'nin İstanbul'dan aday çıkarmasına şair Yılmaz Odabaşı'ndan destek

05-02-2024
Etiketler Yılmaz Odabaşı DEM Parti Başak Demirtaş CHP 2024 Yerel Seçimler
A+ A-

Haber Merkezi - DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkaracağı açıklamasının yankıları sürüyor. Siyaset arenasında ve sosyal medya platformlarında süren tartışmalara şair Yılmaz Odabaşı da dâhil oldu.

Odabaşı, sosyal medya platformu X hesabında yaptığı paylaşımda DEM Parti’nin İstanbul dâhil büyük şehirlerde kendi adaylarıyla yerel seçimlere katılma kararını destekleyerek bu tutumuna CHP’nin sebep olduğunu söyleyerek  eleştirdi.

Diyarbakırlı Şair Yılmaz Odabaşı'nın DEM Parti'nin aday çıkarmasına ilişkin paylaşımı şöyle: 

"Kürtler CHP’nin stepnesi olmak zorunda değil"

“Kürtler, oylar bölünmesin diye İBB’den hiç aday göstermedi.Önceki seçimde ise Selahattin Demirtaş’ın ricasıyla İmamoğlu’nu destekledi; İmamoğlu ise İBB kapılarını sadece İYİ Parti’ye açtı.

Genel  seçimlerde Kürtler Kılıçdaroğlu’nu desteklerken, altılı masa Kürtleri muhatap bile almadı.

Yetmezmiş gibi bir de Kılıçdaroğlu’nun, Ümit Özdağ’la kayyum konusu vb. gizli pazarlığı başka bir kepazelikti.

Kürtler, kendilerini her koşulda yok sayan CHP’nin stepnesi olmak zorunda değil, kendi partileri de var; artık iradesini aleni görmek istiyor ki bu da meşru bir haktır.

Kürtler, her seçimde tavrını Türkiye’nin demokratikleşmesinden yana koydu. Fakat bunun CHP ile mümkün olamayacağı 22 yıldır ortada...

Zaten her anlamda kaybedilmiş bir ülkede Kürtlerin, İstanbul’da ille de laz müteahhidin kazanması gibi derdi, önceliği yok, olmak zorunda da değil!”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan,  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları açıkladı. Partisinin genel merkezinde konuşan Doğan, İstanbul'da aday çıkarma kararı aldıklarını söyledi.

Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan dün gerçekleştirdikleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları açıkladı. Partisinin genel merkezinde konuşan Doğan, İstanbul'da aday çıkarma kararı aldıklarını söyledi.

Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimleri sizlerle paylaşacağız. İstanbul için DEM zamanı diyoruz" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli