TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - "İntikam yemini"

05-02-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – IŞİD’in Ürdünlü pilotu diri diri yaktığı vahşet görüntüleri tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Ürdün Kralı Abdullah’ın tepkisi Vatan gazetesinde manşet oldu.

 

“İntikam yemini” başlıklı haberde, Kral Abdullah’ın infaz videosu yayınlandığında ABD’de olduğu belirtilerek Abdullah’ın “IŞİD’e öyle bir yanıt vereceğim ki yer yerinden oynayacak. Clint Eastwood’un Unforgiven filmindeki gibi olacak” dediği ve filmden bir sahneyi anlattığı aktarıldı.

 

Haberde, “IŞİD’in istediği Sacide Rivaşi’nin asılmasını emretti. Sacide dün idam edildi. Oxford mezunu Kral, ülkesine döner dönmez Genelkurmay karargahına gitti. Kurmaylarıyla operasyonu planladı. Ürdün Hava Kuvvetleri’ne ‘Merminiz ve yakıtınız bitene kadar bombalayın’ emri verdi. Pilotun babası, ‘Kral oğlumun intikamını alacak’ dedi” ifadeleri yer aldı.

 

Bugün gazetesi, Cizre’de öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın babasının sözlerini, “Nihatımı dürbünlü silahla vurmuşlar” başlığıyla verdi.

 

Haberde acılı baba Mehmet Emin Kazanhan’ın hep çevre yolunu kullanan polis zırhlısının o gün kasten çocukların oynadığı yerden geçtiğini iddiası yer aldı. Baba Kazanhan şöyle dedi:

 

“Tanıklar kel ve bıyıklı birinin dürbün taktığını. Çocuklara nişan alıp bir iki defa ateş ediyor. Düşen çocuğu aracına alan sivilin aracına da ateş ediyor. Sağa sola biber gazı atıyor. Maske takıp boş kovanları toplama görüntüleri ise kesilmiş.”

 

Sanatçı Kadir İnanır’ın ismi Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili adaylığı için geçmişti. İnanır’ın HDP EŞbaşkanı Selahattin Demirtaş’a verdiği yanıtı Habertürk gazetesinden Muhsin Kızılkaya yazdı. “Emekçiye haksızlık” başlıklı yazıda Kızılkaya şöyle yazdı:

 

“Aradım sordum. Kadir İnanır, ‘Kürt hareketini’ ‘emek hareketi’ olarak gördüğü ve bu harekete ter dökenler dururken meşhur diye kendisinin seçilmesinin haksızlık saydığı için HDP’nin teklifine ‘hayır’ demiş.”

 


HABER BAŞLIKLARI

 


Sabah: El koymasaydık Bank Asya batardı

 

Hürriyet: 15 bin km’lik büyük kaçış

 

Milliyet: Kanal Edirne

 

Zaman: Banka yönetimine böyle el konulamaz

 

Cumhuriyet: Analar sizi affetmez

 

Taraf: Bir saatlik sır

 

Habertürk: Poyraz’ın mavi odası

 

Yeni Şafak: Bütün yollar o isme çıkıyor

 

Star: Kozmik Bank’ın şifresi kırıldı

 

Akşam: Sıfırı tüketmiş

 

Türkiye: Batıyordu el koyduk

 

Bugün: Operasyona inat para yatırdılar

 

Özgür Gündem: İç savaş paketini çek

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli