Bursa’daki 3 dakika arayla 2 depreme ilişkin uzmandan ilk değerlendirme!

04-12-2023
Etiketler Deprem Bursa İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi – Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5.1'lik depremin İstanbul depremini beklediklerini fay olmadığını söyledi. Tüysüz, "İstanbul için şu an görülür bir tehlikeden bahsetmek mümkün görülmüyor" dedi.

Merkez üssü Bursa Gemlik olan 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere çevre illerde büyük paniğe yol açtı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gemlik Körfezi'nde 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleştiğini duyurdu.

AFAD verilerine göre saat 10:42'de meydana gelen deprem, 8,98 kilometre derinlikte oluştu.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki ikinci sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi.

Deprem sonrası akıllara olası İstanbul depremi geldi.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Gemlik’teki sarsıntının, beklenen İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini anlattı.

NTV'ye konuşan Tüysüz depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın güney kolunda meydana geldiğini söyledi.

“Bu kol bizim büyük deprem beklediğimiz deprem değil. O nedenle İstanbul için şu an görülür bir tehlikeden bahsetmek mümkün görülmüyor” diyen Tüysüz, “Gemlik Körfezi içerisinde çok çeşitli faylar var. Bunlardan birinin kırılmış olabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.