Demirtaş’tan laiklik vurgusu

04-10-2016
Rûdaw
Etiketler Demirtaş HDP
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Laiklik yoksa bu herkesin zararına” dedi.

 

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Demirtaş, şunları söyledi:

 

“Kendisine saray inşa etmek isteyen Yezid anlayışı devam ediyor. Bize düşen, Yezid’e karşı Hasan olmak, Hüseyin olmaktır. Bir inancın nerede ibadet edeceğini belirlemek devletin işi değil ki. Kritik nokta laiklik. Laiklik yoksa bu herkesin zararına.

 

Diyanet İşleri Başkanı’nın Cemevleri’ndeki programlara dair bir programı var mı? Yok. Aldığın maaşın yarısı Alevilerden geliyor! AKP dini diye bir şey icat ettiler. Kendi kuralları var. Örneğin hırsızlık günah değil AKP dininde. Yolsuzluk madalya sebebi.”

 

Muhalefete eleştiri

 

Kapatılan televizyon kanalları ve radyolarına da değinen Demirtaş, “Kapatılan basın kuruluşları onurlarını satmış olsaydı, bugün onlara polis değil, bir bakan giderdi konuk olarak. Anadilimizde konuşma yapamıyoruz diye utanmadan sıkılmadan bizi suçluyorlar. Sonra da gidip Kürtçe çocuk kanalını kapatıyorlar” diye konuştu.

 

Demirtaş, muhalefet partilerine de yüklenerek sert eleştirdilerde bulundu.

 

“Meclis’te HDP ve diğerleri olmak üzere iki parti bulunduğunu” söyleyen Demirtaş, “Bizden başka direnen yok, başka umut yok. Hepsi Saray’ın önünde süt dökmüş kedi gibi. Korkacak zaman değil. Özgürlük mücadelesi bedel istiyorsa, bu bedeli ödeyeceğiz ama teslim olmayacağız” dedi.

 

Demirtaş, halkı sokağa çağırdığı eleştirenlerine, “Demirtaş sokağa çağırmışmış. Tekrar çağırıyorum. 15 Temmuz’da meşru da vekiline dokunulunca sokağa çıkana mı gayri meşru?” şeklinde yanıt verdi.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli