Meteorolojiden 4 il için sarı kodlu uyarı

04-09-2024
Etiketler Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sarı kodlu uyarı Sağanak
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Eylül için yeni hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor. MGM, 4 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı.

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde hava durumu raporunu açıkladı.

Rapora göre, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinden başlayarak Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Niğde çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

 Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında ve Ordu çevresinde beklenen kuvvetli yağışlar için MGM’den uyarı geldi. Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon illerine sarı kodlu uyarı yapılırken, bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanakların, özellikle Rize çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olarak hissedileceği bildirildi.

Trabzon’da hayat durma noktasına geldi

Doğu Karadeniz’de etkili olan sağanak yağış, Trabzon’da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sürmene ilçesinde menfezlerin tıkanması sonucu cadde ve sokaklar su altında kalırken, ilçe merkezinde irili ufaklı heyelanlar meydana geldi. Bodrum ve zemin katlar sularla dolarken, özellikle fındık üreticileri de yağıştan zarar gördü. Üreticiler, kuruması için caddelere serilen fındıkların yağmur sularına gömülmesiyle büyük bir şok yaşadı. Vatandaşlar, mahsullerini kurtarabilmek için büyük bir çaba sarf ediyor.

Meteoroloji’nin raporuna göre, hava sıcaklıkları Ege ve Akdeniz bölgelerinde 2-4 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgarın ise kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

Batı Karadeniz genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak gibi şehirlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar ise Bolu’da 28 derece, Düzce’de 31 derece, Sinop’ta 31 derece ve Zonguldak’ta 27 derece olacak.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hava az bulutlu ve açık geçecek. Erzurum, Kars, Malatya ve Van’da sıcaklıklar 28-33 derece arasında değişirken, Diyarbakır, Antep, Siirt ve Urfa’da sıcaklıklar 35-37 dereceye kadar çıkacak. Bu bölgelerde rüzgarın hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli