Özgür Özel’den Merih Demiral tartışmalarında Amedsporlu Deniz Naki hatırlatması

04-07-2024
Rûdaw
Etiketler Merih Demiral Özgür Özel Türkiye FIFA'
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bozkurt tartışmalarında eski Amedsporlu Deniz Naki'yi hatırlatarak, "İşaret konusunda özgürlükçü olmak lazım, sıkıntı yok. Biz hep öyleydik; ama bundan birkaç yıl önce bir genç sporcumuz 'zafer işareti' yapınca, bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım" dedi.

Özel, “Türkiye A Milli Futbol” Takımı'nın UEFA Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya ile oynadığı maç sonucu ortaya çıkan 'bozkurt işareti' tartışmalarına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

"Şu an Türkiye'nin ve Türk Milli Takımı'nın tartışmalara, polemiklere değil; cumartesi akşamki maça konsantre olmasına ihtiyaç var. Burada tek husus şudur; UEFA'nın (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği), FIFA'nın (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Genç bir futbolcunun gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı dün de ifade ettik. Ama bu tartışmayı Türkiye'de köpürtmek, büyütmek ve bir siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak, başta Milli Takım'a zarar verir.

Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Bu konuda, bu işaret konusunda özgürlükçü olmak lazım, sıkıntı yok. Biz hep öyleydik; ama bundan birkaç yıl önce bir genç sporcumuz 'zafer işareti' yapınca bugün bu işaretin özgürlüğünü savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendi tutarlılıkları açısından kendilerini sorgulamaya davet etmek lazım. Yoksa futbolcumuzun yaptığı işaretten ziyade, oynadığı güzel futbol ve hepimize yaşattığı gurur yönünde değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli