TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 'İşte Türk bombacı'

Haber Merkezi – Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun 2013 yılında Pensilvanya'da Gülen Hareketi’nin lideri Fethullah Gülen'le yaptığı görüşme, tüm gazetelerin manşetindeydi.

 

Star gazetesi, Başbakan Davutoğlu’nun Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le yaptığı görüşmeyi, “Gül’e söyledim öyle gittim” başlığıyla duyurdu.Haberde şunlar kaydedildi:

 

“Davutoğlu Almanya'da, Fethullah Gülen ile 2013'te yaptığı görüşmeye ilişkin önemli mesajlar verdi. Başbakan'a 2013 yılında Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le görüşmesiyle ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ‘Sonradan haberim oldu’ sözleri soruldu. Davutoğlu, ‘Gül ile BM Genel Kurulu için New York'taydık. Ben hafta sonu ayrılarak Pensilvanya'ya geçtim. Görüşme öncesi ve sonrasında ona bilgi verdim’ cevabını verdi.”

 

Vatan gazetesi ise, Almanya’daki uluslararası bisiklet yarışını kana bulumak isteyen Türk kökenli Alman vatandaşı Halil İbrahim D.ye ilişkin bilgileri, “İşte Türk bombacı” başlığıyla verdi. Haberde şu bilgiler yer aldı:

 

“Geçtiğimiz hafta Frankfurt yakınlarındaki Oberursel kasabasında evine yapılan baskın sonucu eşi Şenay D. ile birlikte yakalanan Türk kökenli Alman vatandaşı Halil İbrahim D.’nin, Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde El Kaide’nin bir bombacısı ile birlikte eğitim gördüğü belirtildi. Bombacının da Türk kökenli Alman vatandaşı olduğunu açıklayan yetkililer, ‘Her ikisi de aynı zamanda farmakoloji (ilaç bilimi) seminerine katılmış’ dedi.”

 


HABER BAŞLIKLARI

 


Türkiye: Kimse çözüm durdu diyemez

 

Sabah: ABD İran’a yaklaştı paralel imam uyandı

 

Yeni Şafak: Kaybettiniz

 

Milliyet: AB maçını alırız

 

Hürriyet: Meclis sebze haline döndü

 

Star: Gül’e söyledim öyle gittim

 

Akşam: Ceset siyaseti

 

Bugün: Asragi ücret net 1400 lira olacak

 

Cumhuriyet: Çayan kurşunu kalbine sıktı

 

Taraf: Saray’dan üç aşamalı plan

 

Vatan: İşte Türk bombacı

 

Evrensel: Sosyal yardımda seçim oyunu