Erdoğan ikinci kez Şimşek ile görüştü

04-04-2023
Etiketler Recep Tayyîp Erdogan Mehmet Şimşek Türkiye Maliye Bakanı
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ikinci kez bir araya geldi. Şimşek’in Erdoğan'ın kabinede yer alma teklifini bir kez daha geri çevirdiği ancak  ‘yeni ekonomik program’ın yazımında önemli bir rol alacağı bildirildi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat, Şimşek’le Erdoğan’ın ikinci defa görüştüğünü yazdı.

Fırat, Şimşek’in kabinede yer almayacağını ama ‘yeni ekonomik program’ın yazımında önemli bir rol alacağını belirtti.

Fırat, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı: “Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ikinci görüşmesini yaptı. Şimşek’in rahatsızlığı olduğunu, tedavi gördüğünü daha evvel yazmıştım. Stresten uzak durması gereken Şimşek’in, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazımında önemli bir rol alacağını belirteyim. Şimşek’in yeni program için her türlü desteği vereceğini söylediği belirtiliyor.”

İkili 20 Mart’ta bir araya gelmiş, görüşmenin ardından Şimşek, ‘kendi alanıyla ilgili katkı vermeye’ hazır olduğunu ama ‘işleri nedeniyle aktif siyasete girmeyi düşünmediğini’ duyurmuştu.

Erdoğan'la görüşmesinin ardından herhangi bir açıklama yapmadan AK Parti Genel Merkezin'den çıkan Şimşek'le ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama gelmişti.

Çelik şunları söyledi:

"Sivil toplum kuruluşlarında önemli danışmanlıklar yapıyor. Dünyada geliştirilen politikalara katkı veriyor. Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımıza ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak herhangi bir şekilde beyan ettiği, emrettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini, her türlü çabayı göstereceğini, emek sarf edeceğini bir kere daha ifade etti. Dolayısıyla dediğim gibi olağanüstü bir durum yok Mehmet Bey'le ilgili. Mehmet Bey zaten gelip giden bir arkadaşımız buraya. Bizim kendisiyle dışarıda da görüştüğümüz bir arkadaşımız. Aktif siyaseti kendisi düşünmüyor."

"Aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum"

Mehmet Şimşek görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli