Kulislerde çok konuşulacak iddia: Yeniden Refah seçim öncesi adaylarını çekecek!

04-03-2024
Etiketler 2024 Yerel Seçimler Yeniden Refah Partisi Ak Parti Aday çıkarma tartışması
A+ A-

Haber Merkezi - 31 Mart yerel seçimleri öncesi Ankara kulislerini hareketlendiren bir iddia ortaya atıldı. AK Parti ile ittifak görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanan Yeniden Refah Partisi'nin seçimden önce adaylarını çekeceği öne sürüldü. Kulis bilgisi büyük ses getirirken Yeniden Refah'ın İBB adayı iddiaları yalanladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi AK Parti ile yaptığı ittifak görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlanan ve İstanbul ile Ankara dahil olmak üzere tüm şehirlerde kendi adaylarını çıkaran Yeniden Refah Partisi ile ilgili gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı.

İddia Eski AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun’dan geldi.

Tosun  katıldığı TV 100 canlı yayınında, "Tıpkı Muharrem Beyin (İnce) adaylıktan çekildiği gibi Yeniden Refah Partisi adayları seçimden önce İstanbul'da Murat Kurum lehine, Ankara'da Turgut Altınok lehine ya da İzmir'de Hamza Dağ lehine çekilirse sürpriz olmaz" dedi.

Program sunucusunun "Bu bir tahmin mi bilgiye dayalı mı söylüyorsunuz?" sorusu üzerine Resul Tosun, "Evet bilgiye dayalı söylüyorum, isim de biliyorum" dedi. Sunucu bu yanıt üzerine "O zaman seçimin kaderi değişir" ifadelerini kullandı.

YRP'nin İBB adayından yalanlama

Sözcü TV'ye konuşan Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz ise "Resup Bey'in bu konuşmayı yapmasını yanlış buluyorum. Kendisine yakıştıramadım, milletvekili olduysa milli görüş sayesindedir. 100 bin kişilik bir teşkilatla çalışıyoruz. Bizim teşkilatlarımızı boşa düşürmeye çalışan bir anlayış var" diyerek iddiaları yalanladı.

'Teklif gelirse değerlendirir misiniz?'

AK Parti'den seçim sürecinde herhangi bir teklifin gelmesi durumunda nasıl bir adım atacağı sorusu yönlendirilen Altınöz, "Yok böyle bir hamle olamaz. Biz adaylarımızı ilan ettik" dedi.

Erbakan "çekilmemiz söz konusu değil" demişti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gazeteci Murat Yetkin'le yaptığı röportajda, partisinin adaylarının geri çekilmesi olasılığının olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine "Çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti'nin yedek lastiğine döneriz" demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli