DEM Parti seçmeni İstanbul’da aday çıkarılmasına nasıl bakıyor?

04-02-2024
Ömer Sönmez
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - DEM Parti 31 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara ve Antalya'da aday çıkarma kararı aldı. Ankara ve Antalya’da aday çıkaracağını açıklayan partinin İstanbul kararı henüz resmi olarak açıklanmadı. Rûdaw, kararı DEM Parti seçmenlerine sordu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul, Ankara ve Antalya'da yerel seçime kendi adaylarıyla katılma kararı aldığı basına yansıdı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün Ankara'da parti genel merkezinde, aday çıkaracakları illeri açıklayacak.

Önceki seçimde HDP, İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayını desteklemiş ve Ekrem İmamoğlu Büyükeşhir Belediye Başkanı seçilmişti. HDP’nin devamı olan DEM Parti’nin bu seçimlerde de tavrı, İstanbul’daki seçimin kaderini değiştirecek.

Türkiye’nin en büyük kenti olan İstanbul’da, büyükşehir belediyesi için iktidar ve muhalefet büyük bir mücadele içerisinde. İstanbul’da 5 milyon Kürdün yaşadığı tahmin ediliyor. DEM Parti’nin mega kentte azımsanmayacak bir seçmeni bulunuyor.

Öte yandan DEM Parti’de adaylık için Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’ın ismi geçiyor.

Rûdaw, “DEM Parti İstanbul’da aday çıkarmalı mı?” sorusunu partinin seçmenine sordu.

DEM Parti taraftarı Mesut isimli seçmen, “Bence DEM Parti İstanbul'da aday çıkarmalı. Biz geçen sefer CHP'ye oy verdik ama bize hiçbir yardımları olmadı. Başak Demirtaş'ın aday olmasını istiyoruz" dedi.

Ayşen isimli seçmen, “Kürdler için hangisi iyiyse o olsun” şeklinde görüşünü dile getirdi.

Başak Demirtaş, İstanbul’da aday olmak istediğini belirtese de henüz resmi olarak başvuru yapmış değil. Ancak parti bu açıklamayı da başvuru şeklikde değerlendiriyor. Partinin İstanbul'da aday çıkarma yönünde bir karar alması halinde, Başak Demirtaş'ın partinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

DEM Parti’ye oy vereceğini belirten Yılmaz isimli seçmen, “Partimiz aday çıkarmalı” derken Ahmet isimli seçmen de, “DEM Parti hangi kararı alırsa ona uyarız” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli