Türkiye’de IŞİD’in Horasan yapılanmasına operasyon

04-02-2024
Etiketler IŞİD Horasan Türkiye Ali Yerlikaya
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyla bağlantılı olduğu belirlenen IŞİD üyelerine operasyon düzenledi. Operasyonda, 17 şüpheli yakalandı.

AA’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, 28 Ocak'ta Sarıyer'de bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırının faillerinin IŞİD’in Horasan yapılanması mensuplarıyla bağlantılı olduğu tespit edildi.

İstihbarat çalışmaları sonucu kilisedeki saldırının failleriyle bağlantılı olan Horasan vilayeti İstanbul sorumlusu ve onunla birlikte hareket eden örgüt üyeleri belirlendi.

MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü ile dün gerçekleştirdiği operasyonda 17 şüpheli yakalandı.

7 ilde operasyon

Öte yandan dün, Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 7 İlde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-35” operasyonuyla haklarında İnterpol’ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı bulunan 34 yabancı IŞİD üyesinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, İstanbul’da Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajıyla aranan 13 şüpheli, Kocaeli’de Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajıyla aranan 8 şüpheli, Yalova’da Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajıyla aranan 8 şüpheli, Kayseri’de Difüzyon mesajıyla aranan 1 şüpheli, Bursa’da Kırmızı Bültenle aranan 1 şüpheli, Düzce’de Kırmızı Bültenle aranan 1 şüpheli, Yozgat’ta Kırmızı Bültenle aranan 1 şüphelinin yakalandığını aktardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli