Ankaralı seçmen belediye başkanının değişmesini istemiyor

04-01-2024
Şevket Herki
Etiketler Ankaralı Yerel seçim Mansur Yavaş
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Türkiye’de yerel seçimlerde siyasi partilerin adayları yavaş yavaş belli oluyor.

CHP, Ankara'da mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday gösterme kararı aldı.

İddiaya göre AK Parti ise, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aday gösterecek.

Ankara muhalefetle iktidar arasında rekabetin yoğun olduğu şehirlerden biri.

Konuyla ilgili Rûdaw’a konuşan iş insanı Mehmet Kaya, "Eskiden Keçiören ilçesindeydim. Turgut Altınok'un eserlerini gördüm, hem fikirlerinden hem de eserlerinden dolayı onu kendime yakın görüyorum” dedi.

Emekli vatandaş Sedat Yıldırım da "Ankara'da mevcut başkan devam etsin, çünkü başarılı. Ayrım yapmıyor. Hem AK Parti hem de CHP seçmeni için çalışıyor. O yüzden mevcut başkan kalsın diyorum” diye konuştu.  

Önceki belediye seçimlerinde CHP adayı Mansur Yavaş muhalefetin desteğiyle yüzde 50,93 oy almıştı. AK Parti'nin adayı ise MHP'nin desteğiyle yüzde 47,12 oy aldı.

Yerel seçimler öncesinde Ankara halkının büyük bir kısmı belediye başkanının değişmesini istemiyor ve CHP adayını destekliyor.

"Adalete önem veriyor"

Emekli öğretmen Tevfik Uzunyayla da şunları söyledi:

"Mansur Yavaş mütevazi ve anlayışlı bir insan. Adalete önem verir. O yüzden Başkan Mansur'un devam etmesi gerektiğini söylüyorum.”

Nedim Dere isimli öğrenci ise; “Mansur Yavaş'ın belediye başkanı olarak kalması gerektiğini söylüyorum. İyi bir iş yaptığı için biz öğrenciler olarak onun yardımlarından memnunuz” diye konuştu.

Ankara'da 4 milyon 286 bin 19 seçmen bulunuyor, son belediye seçimlerinde Ankara halkının yüzde 85,67'si sandık başına gitti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli