Ömer Çelik: Darbe en büyük alçaklıktır

04-01-2021
Rûdaw
Etiketler İlker Başbuğ AK Parti Ömer Çelik Darbe Darberû
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Darbe, milletine silah çekmektir, darbe en büyük alçaklıktır. Bitti, bunun ötesi yok, bunun 'iyisi kötüsü' yok” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli asker İlker Başbuğ'un, “Menderes erken seçime gideceğim deseydi darbe olmazdı” ifadeleri ile “darbe” tartışmaları yaşanmaya başladı.

Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, “Darbe, milletine silah çekmektir, darbe en büyük alçaklıktır. Bitti, bunun ötesi yok, bunun 'iyisi kötüsü' yok” ifadelerini kullandı.

“Şimdi bir başkası çıkmış, ‘Erdoğan seçimle gitmez, o da doğal afet olması lazım. O da Avustralya gibi büyük yangın olması lazım’ diyor” diyen Çelik, sözlerine şunları ekledi:

“Bunlar ruh sağlığı yerinde insanlar değil. Darbe bir millete yapılacak en büyük kötülüktür. Darbe, bir millete düşmanın yapamadığı düşmanlığı yapma mekanizmasıdır. Darbe bir milletin namusuna saldırısıdır. Bunu ağzına alan kişinin vatanseverlikle hiçbir ilgisinin olmadığı açıktır.

İlker Başbuğ'un yaptığı açıklamalar... Diyor ki, ‘Erken seçim olsaydı diyor 27 Mayıs darbesi olmazdı diyor. Sonra darbenin iyi bir şey olmadığını söylüyor. Fakat garip olan şu, CIA başkanına atıf yaparak erken seçim olsaydı darbe olmazdı, arkasından da CIA Başkanını da dediği gibi CHP iktidara gelecekti diye bir mantık çıkıyor. Zoraki demokratlık bir yere kadar. Kokteyl demokratlık olmuyor.

Daha vahimi de şudur. Darbe girişimleri konusunda mukayese yapıyor. Darbenin aması olmaz. Darbenin birine kötü, öbürüne daha az kötü, bu kırmızı, bu yeşil gibi etkiletleme yapıyorsanız burada demokratlık çıkmaz.

Darbe milletine silah çekmektir, darbe emri alçaklıktır bitti. Bunun iyisi kötüsü yok. En son Fetullahçı terör örgütüne verilen cevap her darbeye yapılması gereken muameleyi göstermiştir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli