Kadir İnanır: Kürtler’i yok sayamazsınız!

03-09-2014
Rûdaw
Etiketler Hakkari Kadir İnanır Kürtler
A+ A-

Haber Merkezi- Hakkari’deki “1 Eylül Dünya Barış Günü”etkinliğine davetli olan Türk aktör Kadir İnanır, "Kürtler’i yok sayarsanız, onlar da sizi yok sayar” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Erk Acarer'e konuşan Kadir İnanır, “çözüm süreci”ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadir İnanır, ”Çözüm süreci “kapsamında Akil İnsanlar Heyeti’nde görev yaptığı için çok fazla eleştiriye maruz kaldığını belirtti.

İnanır, “Ben bir sosyal demokratım. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyarım. Ama bu saygı, kimseye bana ağır laflar söyleme lüksünü ve kimliğime tecavüz etme şansını vermez. Fikir ve davranışlarımı eleştirirken nezaket sınırını aştılar. Onlar bunu hatırlamıyor olabilir ama ben unutmadım! Bir gün hepsinin hesabını soracağım”

Çözüm sürecini  Milliyetçi Halk Partisi (MHP) başlatsaydı, onlarla da aynı adımları atacağını belirten İnanır, şunları söyledi:

“Kürt sorunu bu ülkedeki en büyük sorun. Kürtler’i yok sayarsanız, onlar da sizi yok sayar. Artık bu ülkede beraber yaşama kültürünü hayata geçirmek zorundayız. Çocuklar ölmesin istiyorsak, ellerimizi birleştirmek durumundayız”  ifadelerini kullandı.

Türkiye’de PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler yoluyla başlatılan çözüm sürecine katkı sağlamak için AK Parti tarafından geçen yıl 63 üyeden oluşan “Akil İnsanlar Heyeti” kurulmuştu.

Kürt sorunu konusundaki hassasiyeti dolayısıyla listede yer alan isimlerden biri de Kadir İnanır’dı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli