Davutoğlu: Kanal İstanbul'u Genelkurmay’a sordum doğru dürüst cevap alamadım

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yapılması durumunda İstanbul’u bir adaya çevirecek olan Kanal İstanbul'un Türkiye için güvenlik problemi yaratacağını kaydetti.

Davutoğlu, Samsun'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yoksulluk, yüksek enflasyon ve faiz baskısı olan ülkelerde seçimlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Türkiye'de sistemi kilitlemek için seçimin de zorlaştırıldığını kaydeden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Malum, Türkiye'yi ancak cumhurbaşkanı seçime götürebilir. Meclis'in Türkiye'yi seçime götürmesi çok zor. Psikolojik olarak Türkiye'de seçim zaruridir. Olmuyorsa hukuki olarak engellendiği için olmuyordur yeni sistemle. Önümüzdeki günlerde bence erken seçim gündemde kalacak. Ümit ediyorum, madem ki Sayın Cumhurbaşkanı yeterli halk desteğine sahip, Türkiye'yi bir an önce erken seçime götürür."

İstanbul'u adaya çevirecek bir proje

Başbakanlığının ilk döneminde Kanal İstanbul hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için olumlu sayılabilecek bazı demeçler vermiş olabileceğini ancak aldığı bir brifinglerden sonra bu konuda  görüşünün değiştiğini ifade eden Davutoğlu, Kanal İstanbul'un Türkiye için bir güvenlik problemi de yaratacağını kaydetti.

Davutoğlu şöyle devam etti:

“Kanal İstanbul felakettir. Sadece İstanbul'un korunmasında düşman veya terörist saldırısında İstanbul'u adaya çevirecek bir projedir. Kentte stratejik zayıflama olacaktır. Yapılmasının tek nedeni sadece çevresindeki rant çıkarıdır. Başbakanlığımın ilk döneminde dosyaları incelemeden, bilmeden birkaç konuşmamda proje hakkında bazı söylemlerim oldu. Daha sonra brifingler aldım. Genelkurmay’dan İstanbul'u nasıl savunacaklarını sordum ama doğru dürüst cevap alamadım. Kurumlarla konuştum. İlerlemesi işin de hiç bir şeye imza atmadım. Brifingleri aldığım zaman Cumhurbaşkanı ile konuşmak istedim ama malum imza toplama operasyonu yapıldı.”

AK Parti’den istifa edenlere rozet taktı

Partisinin Terme İlçe binasının açılışını da yapan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’den istifa edip partisine geçen 150 kişiye rozet taktı. İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, Gelecek Partisi’ne katılımların devam edeceğini söyledi.