DEM Parti Eş Başkanı Bakırhan'dan Hakkari çağrısı

03-06-2024
Etiketler DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış Kayyım
A+ A-

Haber Merkezi – DEM Parti Eş Genel başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bakırhan, “Tüm demokratik, devrimci, barış yanlısı çevreleri bu irade gaspına karşı Hakkari halkının yanında olmaya ve demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz” dedi.

Hakkari Valiliği ise kentte 10 günlük eylem yasağı ilan etti.

Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasına ilişkin X hesabından açıklama yapan DEM Parti Eş Genel başkanı Tuncer Bakırhan tüm çevreleri “Bu darbeci, kayyımcı ve yeminli Kürt düşmanı anlayışı ret” etmeye ve tepki göstermeye çağırdı.

Bakırhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Halk iradesini hiçe sayan AKP-MHP,  emrindeki yargı ve polis eliyle halkın meşru ve demokratik temsilcilerine karşı gözaltı hukuksuzluğuna başvurdu. Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması karanlık ve kirli bir hukuksuzluktur. Bu darbeci, kayyımcı ve yeminli Kürt düşmanı anlayışı ret ediyoruz. İrademizi asla kimseye yedirmeyiz. Yeter artık diyoruz.

Türkiye'nin demokratik geleceğine halel getirecek hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Halkımız başta olmak üzere tüm demokratik, devrimci, barış yanlısı çevreleri bu irade gaspına karşı Hakkari halkının yanında olmaya ve demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz.”

Ne olmuştu?

Yerel seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi yüzlerce polis tarafından gece saat 23:00 sıralarında ablukaya alındı.

Belediye binasının önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi. Gece saatlerinde Hakkari Belediye'sini ablukaya alan polis, sabah saatlerinde belediyeyi bastı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Akış hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.  Van'da bulunan Akış, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Hakkari Valilliği 10 gün boyunca kentte her türlü eylem, toplantı ve basın açıklaması yasaklandığını duyurdu.

Türkiye İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alındığı ve yerine Hakkari Valisinin kayyım olarak atandğı belirtildi. 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli