Erzurum Horasan Belediye başkanı İYİ Parti'den istifa etti

03-06-2024
Etiketler İYİ Parti Erzurum Horasan Hayrettin Özdemir
A+ A-

Haber Merkezi - Erzurum'da İYİ Partili Horosan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, partisinden istifa etti. Özdemir, 3 hafta önce Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etmişti.

Müsavat Dervişoğlu liderliğindeki İYİ Parti'de istifa haberleri gelmeye devam ediyor. Horasan Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Özdemir, partiden istifa etti.

'Teşkilatla uyum sorunu yaşıyor' iddiası

Dünya'nın haberine göre, Ankara’ya giderek istifasını partinin genel merkezine sunan Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir'in bundan sonraki süreçte "bağımsız" olarak devam edecek.

Özdemir'in istifasının perde arkasında ise il başkanlığı ve teşkilatlarla "Uyum sorunu" olduğu iddia edildi.

3 hafta önce Dervişoğlu'na "hayırlı olsun" ziyareti yapmıştı

9 Mayıs'ta İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Özdemir, "En önemli ve en başta tebriğimiz Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu'na Sayın Dervişoğlu bizim için çok kıymetli, değerli isimdir. İYİ Parti camiasına, Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olsun. Türkiye'nin meseleleri noktasında önemli hizmetlerde bulunan Sayın Genel Başkanımızı tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Bilgisi, birikimi, tecrübesiyle, bu görevi layıkıyla yapacağına da yürekten inanıyorum, başarılar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, İYİ Parti'den geçtiğimiz günlerde de Antalya Milletvekili Aykut Kaya, istifa etmişti. Kaya'nın istifasının ardından partinin Meclis'teki vekil sayısı 36'ya gerilemişti.

Hayrettin Özdemir kimdir?

Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, iş hayatında turizm ve seyahat işletmeciliği sektöründe yer aldı. 1989-1990 yıllarında vatani görevini yerine getird. 2024 mahalli idareler seçimleri için Erzurum'un Horasan ilçesinden Belediye Başkan Adayı olan Özdemir, yüzde 32 oy alarak Horasan Belediye Başkanı seçildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli