BATMAN - 30 yaşında girdiği cezaevinden 60 yaşında çıktı

03-06-2023
Etiketler Mehmet Şahin Batman Cezaevi Müebbet
A+ A-

Haber Merkezi - Cezaevinden 30 yıl 4 ay sonra çıkan Mehmet Şahin, Batman’da ailesi ve sevenleri tarafından karşılandı.

1993 yılında “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” suçlamasıyla Batman’da gözaltına alınıp tutuklanan Mehmet Şahin, yargılandığı Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) müebbet hapis cezası aldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Batman, Antep, Çankırı, Siirt ve Şakran Cezaevi’nde kalan Şahin’in tahliyesi, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından 4 ay ertelendi.

30 yaşında girdiği cezaevinden 60 yaşında çıkan Şahin’i Batman girişinde karşılayan grup, burada oluşturdukları konvoy ile GAP Mahallesi’nde bulunan eve geçti.

Burada bulunanlar Şahin’i alkış, zılgıt ve havai fişek ile karşılandı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılamada sevinç gözyaşları döküldü.

“Bütün halkların özgürce yaşayacağı bir dünyanın olmasını istiyoruz”

Buruk bir sevinç yaşadığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

“Buraya geldim ailemden daha fazla zaman geçirdiğim yoldaşlarım cezaevinde. Buruk bir sevinç içerisindeyim. Onların fizik mücadelelerini sağlamak için mücadeleyi büyüteceğiz. Dileğim cezaevinde bulunan bütün tutuklu arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasıdır. Biz sadece Kürtlerin değil bütün halkların özgürce yaşayacağı bir dünyanın olmasını istiyoruz.” 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli