Meteoroloji’den 30 kente ‘sarı kodlu’ uyarı!

03-06-2023
Etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sarı Kodlu Uyarı İstanbul ABD'nin Ankara Büyükelçisi İzmir
A+ A-

Haber Merkezi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 30 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Isparta, Burdur, Antalya ile Çanakkale'de kuvvetli yağış bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya hariç Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor

Yağışların Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı alarm verdiği iller ise şunlar:

Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Uşak, Yalova, Zonguldak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli