Naci Görür’den Dersim ve Marmara için 7,4’lük deprem uyarısı

Erbil (Rûdaw) – “Endişe ettiğimiz yerler var” diyen Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Dersim ve Marmara’ya dikkat çekerek 7,4 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı.

“7,4 büyüklüğünde belki deprem olabilir”

FOX TV’de katıldığı programda, deprem beklediği yerlere ilişkin açıklama yapan Görür, “Şimdi Marmara’yı bekliyoruz. Bir de Erzincan ile Karlıova arasındaki bu kesimi bekliyoruz. Burada Pülümür’ün olduğu yer aşağı yukarı 7,4 büyüklüğünde belki deprem olabilir. Yedisu fayı üzerinde. Bunu zaten hep söylüyoruz” dedi.

“Tunceli-Pülümür 7,4 büyüklüğünde deprem olabilir”

Dersim’de deprem olması ihtimaline de değinen Görür, “Tunceli-Pülümür 7,4 büyüklüğünde deprem olabilir. Burada en son deprem 1794’te. Dolayısıyla epey zaman geçti. Erzincan depremi buraya muhtemelen enerji de transfer etmiş olabilir. Bu Doğu Anadolu fayındaki hareketler de belli ölçüde burayı biraz etkilemiş olabilir. Endişe ettiğimiz yerlerden biri bu” diye belirtti.

En azından etik bulmadım

Kızılay'ın Ahbap'a çadır ve gıda yardımı satmasının ortaya çıkmasına ilişkin de açıklama yapan Görür, "Daha önceki depremlerde Kızılay'ın çadır sattığına şahit oldunuz mu?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Yani ben hiç olmadım. Duyunca da şaşırdım. Bu zaten Kızılay'ın mal varlığı ve çadır, kan o tür şeyler afet durumunda halka ulaştırılmak için yine halk tarafından verilen şeyler. Biz çocukken de öyleydi... Bu satış nasıl oluyor ben bunu anlamadım. En azından etik bulmadım. Yasal mıdır onu da bilmiyorum. Herhalde gereği yapılacaktır eğer yasal olmayan bir davranış şekliyse.”