Türkiye Sağlık Bakanı: Koronavirüse rastlanmadığını söylemek istiyorum

03-03-2020
Etiketler Fahrettin Koca Türkiye Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlanmadığını ancak bundan sonra rastlanmayacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Fahrettin Koca, koronavirüs vakasıyla ilgili son durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Koca, "Tahran'dan gelen vatandaşların testleri negatif çıktı. Yani koronavirüse rastlanmadı. Bilim kurulu şu an negatif çıkmasının ileride de negatif çıkması anlamına gelmediğini bildirdi. Yedinci gün yeniden bakılacak. Farklı illerdeki şüphelilerde sonuç negatif" diye konuştu.

Çin’den bildirilen vaka sayılarında azalma varken diğer ülkelerden bildirilen vaka sayılarında artış görüldüğünü belirten Koca, “En son Yunanistan’da bir vakanın bildirilmesi komşularımızda vaka sayısının artması sebebiyle tedbirlerimizi yoğunlaştırmamız gerekmiştir.Ülkemizde rastlanmamıştır. Bugüne kadar rastlanmadığını bundan sonrası için rastlanmayacağı anlamına gelmeyeceğini söylemek isterim” dedi.

Koca, “Komşumuz İran'daki vaka sayısının ve ölümlerinin de hızla arttığını görüyoruz. Bugün itibarıyla İran'la olan kara sınır kapılarımızda özellikle sahra hastanelerimizi de oluşturup gelen kişileri Türk vatandaşlarımızı 14 günlük izolasyon ve karantina dönemini nasıl uygulayacağımızı gelen kişilere anlatarak bu süreci devam ettirme noktasında Bilim Kurulu'nun yaklaşımı oldu” diye konuştu.

Sınır kapılarında alınan tedbirleri yerinde görmeye gideceğini belirten Koca, sözlerine şunları ekledi:

“Tahran'dan gelen vatandaşlarımızda şu an ateş durumunun olmadığını söylemek istiyorum. Öksürük ve boğaz ağrısı olan hastalarımız vardı, onlarda da solunum sıkıntısı gibi herhangi bir sorunun olmadığını, kötüleşmenin olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Yapılan testlerin negatif çıktığını; yani koronavirüs hastası olmadıklarını özellikle söylemek istiyorum. Bilim Kurulu'nun aldığı kararlardan birisi de şimdiye kadar negatif çıktığını ama önümüzdeki dönemde negatif çıkmayacağı anlamına gelmeyebilir doğrultusundadır. Bu arada farklı illerimizde şüpheli vakalar olmakta. Şüpheli gördüğümüz bütün vakalardan numuneler alınmakta. Şu ana kadar koronavirüs açısından tetkik sonuçlarında bir husus olmadığını söylemek istiyorum.”

Fahrettin Koca, “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmeleri kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşacağımızı ifade etmek istiyorum. Şu ana kadar hiçbir ilimizde koronavirüs vakasına rastlanmadı. Yarın olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

İran'a Türk vatandaşının gitmesine izin vermediklerini belirten Koca, “İranlı gitmek istiyorsa gidebilir diyoruz. Gelmesine izin yok. Çin'de iki taraflı kapalı biliyorsunuz.Maske fiyatları noktasında da vatandaşımızın gerektiğinde Rekabet Kurulu olmak üzere müracaatları olabilir. Bakanlığımız da hassasiyet içerisinde” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli