Türkiye'nin ilk astoronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü ertelendi

03-02-2024
Etiketler Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Astoronot Alper Gezeravcı
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’nin uzaya gönderdiği ilk astronot Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü ertelendi. Gezeravcı'nın hava koşullarının uygun olmamasından kaynaklı dönüşünün ertelendiği öğrenildi.

14 gündür Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan ve bilim misyonları için 13 farklı deneysel çalışma yapan Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü için bekleyiş başladı.

Normal şartlarda bugün dünyaya dönüş yolculuğuna çıkacak olan Alper Gezeravcı'nın dönüş tarihi ertelendi.

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelenmesini değerlendirdi.

Bakan Kacır, "Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz. Mürettebatı güvenli şekilde Dünya'ya geri getirmek için iniş bölgesinin hava koşullarının uygun olmadığı değerlendirildi" ifadesini kullandı.

Kacır, sosyal medya hesabından Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecine ilişkin paylaşımda bulundu.

SpaceX'in, Ax-3 ekibinin ISS'den ayrılışının ertelendiğine dair paylaşımını alıntılayan Kacır, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz. Mürettebatı güvenli bir şekilde Dünya'ya geri getirmek için iniş bölgesinin hava koşullarının uygun olmadığı değerlendirildi. Bir sonraki ayrılma tarihi (tahmini) 5 Şubat saat 17.00 ve Dünya'ya dönüş (tahmini) 6 Şubat saat 17.50."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli